tiistai 9. maaliskuuta 2021

Pirilän Kukkatalo työssäoppiminen - tietoa kukkatalosta

 

Pirilän Kukkatalo on yritys joka myy viherkasveja, ruukku kukkia, leikkokukkia, suojaruukkuja, altakasteluruukkuja, kauden suosikki kasveja, multaa, lannoitteita, ravinteita, taimia, siemeniä, linnunruokaa ja vaikka mitä muuta joka kasvien hoitoon liittyy.

Yrityksen kohderyhmä: Kaiken ikäiset kasvi intoilijat, harrastelijat, sisustajat ja ne ihmiset jotka kaipaavat välillä vähän piristystä kotiinsa. Täällä on laaja valikoima, joten varmasti löytyy jokaiselle jotain.


Visualistin työnkuva myymälässä: Esillepanoja tekee vähän väliä kukin työntekijöistä. Esillepanoja tulee sitä mukaan mitä uusia kampanjoita tai muita tapahtumia. Teimme esillepanon ystävänpäivänä, teimme myös pääsiäistä varten. Meidän kevät markkinoita varten piti tehdä useampi isompikin esillepano joihin tuli samat ohjeet, joka myymälään.


Esillepanojen materiaali ja rakennustarvikkeet: Esillepanoja teemme usein käyttäen ikean lack-pöytiä tasoina, sen lisäksi on käytössä puisia laatikoita, päällystettyjä styrokseja, muovi laatikoita, päällystettyjä lavoja ja erillaisia verhoja ja kankaita. Lisäksi löytyy materiaalia ja rekvisiittaa erikseen juhlapyhiä varten. 


Yhteistyö muiden työntekijöiden kanssa: Kukkatalossa pääsee työskentelemään usein yhdessä toisen työntekijän kanssa niin, että työtehtävä on ikäänkuin jaettu puoliksi, mutta sitä tehdään itsenäisesti. Harjoittelijoita sen sijaan on useampi, joten saamme usein hommia mitä tehdä yhteistyönä. 


Millaista jätettä myymälässä syntyy: Myymälässä syntyy eniten muovi jätettä ja kompostoitavaa jätettä.

Muovi kennot ja muut muovit viemme isoon keräys astiaan. ja vioittuneet kasvit menevät kompostiin.


Kuinka yritys ottaa huomioon hiilijalanjäljen: Pois menevät kukat ja kasvit kompostoidaan, työntekijöillä on myös mahdollisuus halutessa viedä niitä kotiin. Muovit kierrätämme. oman tuotannon kukista säästetään muovi kennot ja ne lähetetään takaisin sinne mistä ne ovat tulleet niin ne voidaan uudelleen käyttää. Pois meneviä leikkokukkia lahjoitetaan muistijärjestölle. Vanhojen istutusten ruukut ja koriste tikut lähetään takaisin ja käytetään myöhemmin uudelleen uusissa istutuksissa.  Ei niin hyvä kuntoiset kasvit tai kasvit, jotka eivät vaan myy, niitä voidaan laittaa alennus pusseihin näin ne menevät usein vielä kaupaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10 kiinnostavaa koulua/ ammattia

  1. Toimintaterapeutti Turku AMK 2. Kuvataidelinja Turku AMK 3.  Teatteri- ilmaisunohjaaja Turku AMK 4. Seksuaalineuvoja Turku AMK 5. Kuvat...