maanantai 10. tammikuuta 2022

Millainen on hyvä salasana?

 


Oletko koskaan miettinyt kuinka vahva sinun käyttämä salasanasi on? Tai millainen ylipäätään olisi hyvä salasana suojaamaan profiilejasi? Tässä postauksessa käyn läpi hyvät vinkit oikeanlaisen salasanan valitsemiseen.


1. Salasanan pituus. Kyllä vain salasanan pituudella on oikeasti väliä ja se on jopa yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, kun aletaan miettiä hyvää salasanaa. Mitä pidempi salasana sitä suojatumpi profiili. Hyvä muistisääntö: salasanassa tulisi olla yli 12 merkkiä.


2. Erikoismerkit ja numerot. Käyttämällä erikoismerkkejä, isoja kirjaimia ja numeroita saat salasanastasi entistä turvallisemman ja vaikeammin arvattavan. Älä kuitenkaan käytä tyypillisiä numerosarjoja, kuten 1234 tai syntymävuosia, kuten 2004 nämä ovat usein helposti arvattavissa.


3. Eri salasana eri paikoissa. Turvallisuuden vuoksi suositellaan käyttämään jokaisessa sovelluksessa eri salasanaa, jos yhden tilisi salasana vuotaa nettiin, ovat kaikki tilisi seuraavaksi vaarassa.


4. Vinkki: kirjoita salasanasi itselle muistiin vihkoon tai paperille ja laita ne hyvään talteen, puhelimessa tällaisia, ei kannata säilyttää. 


Testasin vielä erilaisten salasanojen varmuutta Ylen- sivustolla. !Älä käytä oikeaa salasanaasi salasanakoneessa!  Pääset sivulle tästä linkistä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10 kiinnostavaa koulua/ ammattia

  1. Toimintaterapeutti Turku AMK 2. Kuvataidelinja Turku AMK 3.  Teatteri- ilmaisunohjaaja Turku AMK 4. Seksuaalineuvoja Turku AMK 5. Kuvat...