lauantai 22. elokuuta 2020

Esittelyssä Musti ja Mirri

 

Olen työssäoppimassa seuraavat kaksi kuukautta Mustissa ja Mirrissä ja tahtoisin esitellä yrityksen teille.

Musti ja Mirri on yritys, joka myy lemmikkieläinten tarvikkeita ruuasta lähtien leluihin ja muihin tarvikkeisiin. Musti ja Mirri erityisesti nimestäkin päätellen keskittyy koiriin ja kissoihin, mutta yritys myy myös jyrsiöiden ja lintujen hoitoon tarvittavia tarvikkeita. 


Yrityksen kohderyhmään kuuluvat: lemmikin omistajat, ihminen joka on hankkimassa lemmikin, eläinsuojelua työkseen tekevät ihmiset ja ihmiset joilla on hoidossa toisen lemmikki. 

Visualistin työnkuva myymälässä: meidän myymälässä ei ainakaan ole omaa visualistia, mutta myymälässä tehdään tietyin ajoin esillepanoja, jotka ovat jokaisen vastuulla eli kaikki tekee. Esillepanoille on usein teema esim. kesä, mutta muuten esillepanon rakentamisessa on aikalailla vapaat kädet. Somepostaukset joissa mainostetaan esim pentutreffejä, jne. Uusien tuotteiden asettelu piikkeihin.

Esillepano alueet: Myymälässä on 7 esillepano aluetta. Yksi edessä oleva on tarkoitettu herkuille, sen nimi on herkkubaari, siihen laitetaan koirien suosittuja nameja, tätä esillepanoa ei muuteta, mutta täydennetään. Toinen on esillepanojen virallisille teemoille etualalla heti astuessa myymälään. 3 on hieman reunassa lähellä kassaa yleensä täydentämässä teema esillepanoa, vaikka näistä tehdäänkin keskenään aivan erillaiset.  Neljäs on perällä lähellä koiranruokia, jonka päälle asetellaan yleensä esille jotain koiranruokia tai jotain muita kampanja tuotteita, sitten löytyy vielä esillepanoon käytettäviä hyllyn päätyjä joihin tulee esim kampanja tuotteet.

Graafinen materiaali: tuote/ merkki selosteet ja muut lippulappuset, asiakas voi ottaa halutessaan mukaan (vähän niinkuin käsiohjelma). Mainos julisteet ulos kehyksissä välillä. Isoja mainostavia ja kertovia pahveja esim raakaruuasta. Esillepanon apuvälineenä puisia lavoja/ koreja joilla saadaan korkeutta. Myös esim koiria esittäviä mallinukkeja joille saa malliksi jonkun koiranpuvun päälle.

Yhteistyö muiden työntekijöiden kanssa: Näin etenkin harjoittelijana teen paljon yhteistyötä muiden työntekijöiden kanssa. Mutta yleisestikkin hommaa on sen verran, että sitä yleensä jaetaan vähän jokaiselle. Tähän asti olen purkanut pakkaskuorman yhdessä toisen työntekijän kanssa. Eilen teimme inventaarion vähän jaetusti yhdessä. Tein toisen esillepanoista yksin ja toisen työkaverin kanssa yhdessä. Jos tarvitsen apua niin pyydän toistatyöntekijää neuvomaan tai auttamaan. 

Millaista jätettä myymälässä syntyy: myymälässä syntyy kaikista eniten pahvijätettä, kuormien mukana. Myös muovia uusien lelujen pukujen mukana, kun niitä tulee. Välillä, mutta harvemmin styroxia. 

Pahvit viedään pahvinkeräykseen, jossa ne litistetään sen jälkeen ne uudestaan käytetetään ja hyödynnetään energiana. Styrox menee polttojätteeseen. Muovit kerätään aina samaan läjään, josta ne lopulta kierrätetään. 

Kuinka yritys ottaa huomioon hiilijalanjäljen: jos tuotteessa tai ruokasäkissä on vähän vikaa, sitä ei heitetä roskikseen vaan siihen laitetaan alennus ja tarra jossa lukee "pikkuvikainen, mutta persoonallinen" näin säästytään turhalta hävikiltä. Myymälässä on myös outlet puoli, josta löytyy kissanhiekka ja koiranruoka pusseja, jotka ovat jostain syystä hajonneet toimituksen aikana. Outlet puolen pussit ovat teipattu reijän kohdalta ja niistä saa alennusta. Tuotteet joiden päivämäärä on mennyt, lahjoitetaan esim. eläinsuojelu yhdisteyksille. Jos asiakas ostaa lemmikilleen ruokaa, joka ei  jostain syystä sopinutkaan lemmikille, niin puolillaan olevan pussin saa vielä palauttaa ja siitä saa jonkinlaisen hyvityksen. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10 kiinnostavaa koulua/ ammattia

  1. Toimintaterapeutti Turku AMK 2. Kuvataidelinja Turku AMK 3.  Teatteri- ilmaisunohjaaja Turku AMK 4. Seksuaalineuvoja Turku AMK 5. Kuvat...