maanantai 23. maaliskuuta 2020

Ulkoilua & Maataidetta


Näin kevään lähestyessä, kun aurinkokin alkaa paistaa ja etäopiskelu alkaa käydä raskaaksi on hyvä välillä rentoutua ja mennä ulos. Ulkona voi tehdä vaikka mitä ja tänään jaan teille yhden idean mitä voisit tehdä, nimittäin maataideteokset. Maataiteen tekeminen on hauskaa eikä se maksa mitään, paitsi hitusen vaivannäköä. Maataide on taiteen muoto, jossa maankamara tai maisema muutetaan taiteeksi. Siinä käytetään mieluusti paikan päältä löytyviä materiaaleja, jos olet esim. metsässä niin voit käyttää käpyjä, oksia ja jos rannalla niin vaikka simpukoita. Teokset ovat hieman kuin hiekkalinnoja eli ne eivät ole pysyviä, ne kuitenkin voivat tuottaa iloa useamman päivän ajan. Teokset voivat olla suuria tai jopa hyvin pienimuotoisia, sinun ei välttämättä tarvitse poistua kauas voidaksesi tehdä niitä, esim. oma piha on oikein hyvä vaihtoehto. Maataiteessa ihanteellista on se että se on ekologista. Haastan siis teidät kaikki menemään ulos ja kokeilemaan. Maataiteen tekeminen sopii kaiken ikäisille. Jos kiinnostuit aiheesta enemmän, käy katsomassa Andy Goldsworthyn teoksia, hän on yksi tunnetuimpia maataideteoksien tekijöistä.

Tänään minä ja minun ryhmäni olemme tehneet maataideteoksia kotiympäristöissämme ja yhdistävänä tekijänä meillä toimi puu jonka ympärille muodostimme oman kokonaisuutemme.

Minun työ. Aloitin tutustumalla aiheeseen paremmin etsin inspiraatiota ja muuta, päätin hyödyntää sitä että asun metsän ympäröimänä ja rakensin siksi työni sinne. Työni koostuu puun vahvoista juurista ja pudonneista havunoksista.



Siirin tekemä työ, koostuu puun ympärille puoli ympyrän muodostavista oksista. Käy lukemassa lisää aiheesta täältä.



Tämä työ on Deitan eli Dataksin tekemä, se koostuu hauraista oksista ja kauniista vaaleista kivistä. Dataksin blogiin pääset täältä lukemaan lisää aiheesta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10 kiinnostavaa koulua/ ammattia

  1. Toimintaterapeutti Turku AMK 2. Kuvataidelinja Turku AMK 3.  Teatteri- ilmaisunohjaaja Turku AMK 4. Seksuaalineuvoja Turku AMK 5. Kuvat...