maanantai 16. maaliskuuta 2020

Kuvan muokkaus minun tyyliin 2


On 2 kuvan muokkaus ohjelmaa VSCO ja FACETUNE, joita käytän jatkuvasti arkipäiväisissä kuvan käsittelyissä kännykällä ja tässä postauksessa käsittelemme FACETUNEA.



FACETUNE




On pitkäaikainen lempparini, se mahdollistaa sinut tekemään pieniä tai jopa hyvinkin radikaaleja muutoksia kuviisi. FACETUNE eroaa muista kuvan muokkaus sovelluksista siinä, että se ei sisälläkkään perus kuvan käsittelyyn olennaisia työkaluja lainkaan. Et siis löydä filttereitä, terävöitystä tai muita työkaluja, joilla vaikuttaisit kuvan laatuun tai sävyyn. Tämä sovellus on hieman kuin Photoshop. Tämä on tosin tarkoitettu vain ja myös nimensä mukaan kasvojen muokkaamiseen. Monien instagram-mallien tiedetään käyttävän tätä.

Pidän tästä sovelluksesta paljon ja olen käyttänyt sitä pitkään, nykyään se on myös ilmainen. Itse olen käyttänyt sovellusta ihon tekstuurin ja pienten epäpuhtausten häivyttämisessä ja myös joidenkin ihmisten poistamisessa taustalta. Työkaluja voi käyttää luovasti eri tarkoituksiin. Ala-asteella minulla oli tapana värittää tausta virheettömän valkoiseksi omissa kuvissani.


Esimerkkejä työkaluista.

Canvas= kuvan rajaus.

Whiten= voit valkaista hampaat tai muita kuvassa näkyviä pintoja.

Smooth= voit tasoittaa ihon tekstuuria tai korjailla muita pintoja tasaisemmiksi.

Details= voit korostaa silmiä tai muita kuvassa näkyviä kohteita.

Reshape= voit muotoilla kasvojasi eri tavalla halutessasi.

Patch= voit korvata jonkun kohdan vaikka seinästä toisella kohdalla.

Tones= voit maalata taustan eriväriseksi tai muokata meikkejä itsellesi, jos olet kärsivällinen


Itse tykkään käyttää sovellusta niin etten  lähde muuttamaan itseäni radikaalisti, mutta saatan poistaa muutemia epäpuhtauksia kasvoistani jos siltä tuntuu. Tiedän kuitenkin, että tästä sovelluksesta on vaikka mihin. Joten päätin teidän vuoksenne kokeilla ja itseasiassa tällä sovelluksella oli aika hauska lähteä leikittelemään.

Alkuperäinen kuva minusta jolle en ole tehnyt mitään.


Muokattu kuva, jossa olen tehnyt sumean taustan, vaihtanut silmien väriä, tasoittanut ihoni epäkohdat ja parannellut sekä vahvistanut meikkiäni piirtelemällä.


Toinen esimerkki, ihmisten poistaminen.


Kuvassa näkyvät ihmiset ympyröity.



Kuvasta poistettu ihmiset.

Poistan usein tällä sovelluksella ei halutut asiat taustalta, se vaatii paljon enkä ole täydellinen siinä. Se on kuitenkin hauskaa treeniä.


Lue VSCO:ta käsittelevä postaus täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10 kiinnostavaa koulua/ ammattia

  1. Toimintaterapeutti Turku AMK 2. Kuvataidelinja Turku AMK 3.  Teatteri- ilmaisunohjaaja Turku AMK 4. Seksuaalineuvoja Turku AMK 5. Kuvat...