tiistai 11. helmikuuta 2020

Veturitalli - Tommi Toija



Tommi Toija on  taidemaalari sekä kuvanveistäjä. Toija tunnetaan erityisesti "Pikku-ukoiksi kutsuttavista"  keramiikkaveistoksistaan. Pikku ukoilla tuodaan ilmi erillaisia tunteita, joita koemme päivittäisessä elämässämme. Toijan töihin voi hyvin samaistua. Tommi Toija on taitava hyödyntämään eri materiaaleja töissään, näyttelyssäkin näkyi töitä, jotka on tehty savesta, lasista, kuparista ja jopa vanerista töissään hän on myös käyttänyt erillaisa maaleja ja lyijykynää.


yksi minun lemppareista

Mielestäni tämä työ oli ehdottomasti todella kaunis, pidän siitä miten tila on hyödynnetty ja pikku-

ukko tekemisellään täyttää sen, puhaltaessaan saippuakuplia. Saippuakuplat oli nerokkaasti saatu aikaan käyttäen kirkasta lasia, lopputulos oli kaunis ja todella uskottava.

Työ johon voin samaistua

Tämä on mielestäni todella suloinen, tuntuu että voin samaistua siihen hyvin. Minulla tulee tästä mieleen se miten tarvitsen oman tilani ja välillä torjun ulkomaailman. Tämä työ oli valtava ja se oli tehty vanerille.

Työ joka oli näyttävä ja tunteita herättävä

Tämä työ oli valtava suihkulähde, kaukaata katsottuna näin  sen olevan kaunis, hento ja vaaleanpunainen lähemmäs mentyäni huomasin sen karuuden ja monimuotoisuuden. En kiellä etteikö tämä olisi aivan uskomattoman hieno, mutta mitä pidempään sitä katsoi sitä karmivammalta se alkoi näyttää, tämä todella herätti tunteita.

Lähikuvaa työstä

Tosiaan niinkuin sanoin ja voitte ehkä nähdä lähempää katsottuna työstä saa todella erillaiset fiilikset, pidempään katsottuna kasvot alkoivat muistuttaa minua vauvojen kasvoista. Loppujen lopulta näin ja tulkitsin, että työssä kuvattaisiin abortoituja vauvoja. Ilmeiseti itse taiteilija oli halunnut kuvata työllään helvettiä. Juuri tästä pidän taiteessa, kun kaikki tulkitsee työt eri tavalla.

Taas yksi lemppareistani

Tämä seinä kokonaisuutena on näyttävä, vaikuttava ja kaunis. Nämä ovat olleet savi klönttejä, joita hän on pyörittellyt ja muovaillut kädessään tauoillaan ilman määrätietoista ajatusta, että siitä olisi tulossa jotain. Huomaa että hän todella rakastaa työtään, kun tekee sitä tauoillakin. Henkilökohtaisesti en pidä yksittäisistä kasvoista joita tällä seinällä esiintyy, mutta kokonaisuutena pidän siitä kovasti.

Veturitallin työntekijät kertoivat meille, että joka päivä nämä pikku-ukot näyttävät erillaisilta. Jonain päivänä joku voi olla todella hellyyttävän näköinen ja toisena päivänä ahdistava. Huomasin tämän olevan aivan totta, käydessäni katsomassa tämän uudestaan seuraavana päivänä.

Valokuvani

Tämä työ kuvasti pahaa unta, minun mielestä selkeä ja hienosti tuotu ilme se mitä halutaan sanoa. Tämä työ oli pimeän huoneen keskellä valaistuna, joka tekee siitä vaikuttavamman.

Ottamani kuva

Tässä pidän erityisesti taas siitä miten pikku-ukko saa täytettyä tilan tekemisellään, tämä kaveri on lentänyt katon rajaan asti pallojen mukana. Pidän siitä miten valo osuu hahmoon ja muodostaa varjon.

Violetan ottama kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

10 kiinnostavaa koulua/ ammattia

  1. Toimintaterapeutti Turku AMK 2. Kuvataidelinja Turku AMK 3.  Teatteri- ilmaisunohjaaja Turku AMK 4. Seksuaalineuvoja Turku AMK 5. Kuvat...